Директор на Агенција за Разузнавање


Лични податоци
 • Датум на раѓање: 31.07.1975
 • Националност: Македонец
 • Брачен статус: Женет, една ќерка
 • Странски јазици: Англиски, Албански
Образование
 • 1999: Воена академија на Р. Македонија
 • 2011: Постдипломски студии, Воени науки и вештини, Форт Левенворт, САД
 • 2011: Командно-штабна академија, Форт Левенворт, САД
 • 2014: Докторски студии, Институт за национална историја на Република Македонија
Работно искуство
 • 1999-2003: Тим лидер во Баталјонот за специјални сили, Армија на Република Македонија
 • 2003-2005: Офицер за специјални операции во Баталјонот за специјални сили, Армија на Република Македонија
 • 2005-2007: Командир на чета во Баталјонот за специјални сили, Армија на Република Македонија
 • 2007-2008: Офицер за специјални операции во Полкот за специјални операции, Армија на Република Македонија
 • 2008-2009: Разузнавачки аналитичар во ССВБиР
 • 2009-2017: Началник на одделение за разузнавање во ССВБиР
 • 27.03.2017: Именуван за директор на Агенцијата за разузнавање на Република Македонија