Директор на Агенција за разузнавање

д-р Зоран Иванов (2017 - )

Роден: 31.07.1975
Националност: Македонец
Образование:
1999: Воена академија на Р. Македонија
2011: Постдипломски студии, Воени науки и вештини, Форт Левенворт, САД
2011: Командно-штабна академија, Форт Левенворт, САД
2014: Докторски студии, Институт за национална историја на Република Македонија
Работно искуство:
1999-2003: Тим лидер во Баталјонот за специјални сили, Армија на Република Македонија
2003-2005: Офицер за специјални операции во Баталјонот за специјални сили, Армија на Република Македонија
2005-2007: Командир на чета во Баталјонот за специјални сили, Армија на Република Македонија
2007-2008: Офицер за специјални операции во Полкот за специјални операции, Армија на Република Македонија
2008-2009: Разузнавачки аналитичар во ССВБиР
2009-2017: Началник на одделение за разузнавање во ССВБиР
27.03.2017: Именуван за директор на Агенцијата за разузнавање на Република Македонија
Странски јазици: Англиски, Aлбански
Брачен статус: Оженет, една ќерка